lørdag 13. februar 2010

Hakuna matata



Etter mykje reising og smaastressing var det med glede og begeistring at me kasta oss i vatnet faa minutter etter at me ankom hotellet vaart paa nordtuppen av zanzibar. Temperaturen i vatnet er varmere enn noko me har vore i naerheten av foer, og strendene er krittkvite. Dette er virkelig paradis! I beste turiststil og i vaar store iver etter aa endelig faa litt farge paa kroppen, var det lite aktuelt med solkrem. me tok feil... resultatet blei som du kan tenka deg, veldig mye problemer med kroppen!

Den foerste dagen i sola gikk mot slutten, Isak hadde spela fotball paa stranda med nokre innfoedte og Jone hadde faatt kontakt med kjeresten heime. Begge foelte at livet var herlig. Lite ana me at Zanzibar sin stoerste skatt enda var oss i vente. Me hadde akkurat sette oss ned paa restauranten like i strandkanten, daa me la merke til at himmelen holdt paa aa "ta fyr". Sola var i ferd med aa "synke" i havet og gjennom smaa skydotter i horisonten reflekterte den dei mest utrulege fargar. Me var begge enige i at det uten samanlikning var den finaste solnedgangen nokon av oss hadde sett, og Hakuna matata ( som er swahili, spraaket dei snakkar i Tanzania, og som faktisk blir brukt i same betydning som paa Lion King) gav ny meining til oss begge.

Etter to dager nord paa zanzibar gjekk turen soer over og til ein del av oeya som heiter Paje. Sjoelv om me hadde det utrulig fint der me var, ville me sjaa meir av oeya og tok sjansen paa at det ikkje var nokre mindre fint paa andre deler av oeya. Me tenkte riktig. Strendene var like kvite i Paje som i Nungwi, men det var ein ganske stor forskjell som me raskt la merke til. Forskjellen mellom flo og fjaere var utrulig mykje stoerre i Paje! Me tek ikkje for mykje i naar me seier at det er ein kilometer i forskjell fra der vasslina ligg under flo og fjaere!

Paa hotellet me laag dei foerste to nettene paa zanzibar var det ikkje air condition. dette foerte til at me hadde problemer med aa sove, daa temperaturen ikkje synk noko saerlig under 28 grader om natta. Dette foerte igjen til at me la lista litt hoegere daa me skulle finne hotell i Paje, og har no tatt inn paa Paje by night. Dette er eit relativt fint hotell med alle fasilitetar to unge backpackarar kan begjaere. Me har ikkje tenkt aa dra herifra med det foerste. Foelg med videre ;)

1 kommentar:

  1. Veldig mye problemer med kroppen :D :D hihi

    Kjempekjekt å følla dåke! Men bruk no for all del solkrem!! Va da eg visste at dåke trong meg;)

    SvarSlett